Реклама

Breaking News

Республіканці засуджують політично вмотивоване переслідування


 

Високопоставлені республіканці виступають проти можливого кримінального переслідування колишнього президента США Дональда Трампа, називаючи це політично вмотивованим кроком з боку його опонентів. Пан Трамп припустив, що його можуть заарештувати наступного тижня, спираючись на повідомлення ЗМІ. Однак демократи заперечили, що ніхто не стоїть над законом, і звинуватили пана Трампа в тому, що він необачно розпалює політичні розбіжності.

Справа, про яку йде мова, стосується звинувачень у виплаті відступних від імені Трампа його адвокатом порнозірці Стормі Деніелс напередодні президентських виборів 2016 року. Пан Трамп, якому 76 років, також є фігурантом кількох інших окремих розслідувань. Однак йому ще не висунули жодних звинувачень, і він заперечує будь-які правопорушення. Незважаючи на триваючі юридичні проблеми, пан Трамп пообіцяв продовжити свою кампанію, щоб стати кандидатом від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року, навіть якщо йому будуть пред'явлені звинувачення.

Колишній віце-президент США Майк Пенс і найстарший республіканець у Конгресі США Кевін Маккарті висловилися проти будь-якого кримінального переслідування. Пан Пенс назвав розслідування окружного прокурора Манхеттена "політично мотивованим переслідуванням" проти пана Трампа. Він висловив своє здивування ідеєю звинувачення колишнього президента США, особливо під час хвилі злочинності в Нью-Йорку. Пан Маккарті підтримав Пенса, назвавши розслідування "обурливим зловживанням владою з боку радикального прокурора".

Демократи розкритикували пана Трампа за його дії та коментарі, а сенатор Елізабет Уоррен заявила, що "ніхто не стоїть над законом". Вона додала, що будь-якому розслідуванню має бути "дозволено просуватися належним чином". Ненсі Пелосі, попередниця пана Маккарті на посаді спікера Палати представників, також заявила, що висловлювання пана Трампа були "нерозважливими" і спрямовані на те, щоб "тримати себе в новинах і розпалювати заворушення серед своїх прихильників".

Справа Стормі Деніелс зосереджена на тому, як пан Трамп відшкодував своєму адвокату Майклу Коену витрати після того, як він заплатив пані Деніелс 130 000 доларів перед виборами в США 2016 року. Платіж був записаний як "гонорар за юридичні послуги", і прокурори могли зробити висновок, що це прирівнюється до фальсифікації бізнес-звітності пана Трампа, що є кримінальним злочином у Нью-Йорку. Наразі залишається незрозумілим, чи будуть проти Трампа висунуті кримінальні звинувачення, а також деталі будь-якого потенційного обвинувального акту.

Немає коментарів