Реклама

Breaking News

UBS купує проблемний Credit Suisse в угоді за підтримки швейцарського уряду

 


 

UBS придбав проблемний банк Credit Suisse в результаті угоди, підтриманої швейцарським урядом. Про це було оголошено в неділю ввечері після екстрених переговорів між двома банками та фінансовими регуляторами країни, які тривали протягом вихідних. Національний банк Швейцарії заявив, що угода спрямована на відновлення довіри фінансових ринків та управління ризиками для економіки. Банк Англії привітав "всеосяжний комплекс заходів". Акціонери Credit Suisse не голосували за угоду, і вони отримають одну акцію UBS за кожні 22,48 акцій, якими вони володіють, що оцінює банк у 2,6 млрд фунтів стерлінгів (3,15 млрд доларів США). До угоди Credit Suisse оцінювався у 6,5 млрд фунтів стерлінгів (8 млрд доларів США).

Угода досягла своєї мети, забезпечивши результат до відкриття фінансових ринків у понеділок. Швейцарський центральний банк заявив у своїй заяві, що "було знайдено рішення для забезпечення фінансової стабільності та захисту швейцарської економіки в цій винятковій ситуації". Щоб зменшити ризики для UBS, федеральний уряд надасть гарантію від потенційних збитків на суму 7,9 млрд. фунтів стерлінгів (9,6 млрд. доларів США), а швейцарський центральний банк запропонував допомогу з ліквідністю у розмірі до 90 млрд. фунтів стерлінгів (110 млрд. доларів США).

Фінансові установи по всьому світу високо оцінили цю угоду, в тому числі Банк Англії, який заявив, що банківська система Великобританії "добре капіталізована і профінансована і залишається безпечною і надійною". Казначейство Великобританії також привітало злиття, і британський уряд продовжить взаємодіяти з Управлінням з фінансового нагляду та Банком Англії у звичайному режимі. FCA заявило, що воно "готове схвалити" поглинання для підтримки фінансової стабільності, оскільки і UBS, і Credit Suisse здійснюють операції в Лондоні.

Крістін Лагард, президент Європейського центрального банку, привітала "швидкі дії" швейцарської влади, заявивши, що вони відіграють важливу роль у відновленні впорядкованих ринкових умов і забезпеченні фінансової стабільності. Коментарі президента Європейського центрального банку були підтримані в США, де міністр фінансів Джанет Єллен і голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл заявили, що заява швейцарської влади підтримала "фінансову стабільність". Вони також зазначили, що позиції капіталу та ліквідності банківської системи США є сильними, а фінансова система США - стійкою.

Немає коментарів