Реклама

Breaking News

Міністрам британського уряду заборонили використовувати TikTok на робочих телефонах з міркувань безпеки

 

Міністрам британського уряду заборонили користуватися популярною соціальною мережею TikTok на своїх офіційних телефонах і пристроях з міркувань безпеки. Заборона була накладена через побоювання, що конфіденційні дані, які зберігаються на урядових телефонах, можуть бути доступні китайському уряду. Міністр Кабінету міністрів Олівер Дауден підтвердив, що заборона набуде чинності негайно і є запобіжним заходом.

TikTok, який належить китайській компанії, рішуче заперечує звинувачення в тому, що він передає дані користувачів китайському уряду. Тео Бертрам, віце-президент додатку зі зв'язків з урядом і публічної політики в Європі, заявив, що на заборону більше вплинула геополітика, ніж що-небудь інше. Бертрам додав, що вони просять, щоб їх судили на основі фактів, а не страхів людей.

Посольство Китаю в Лондоні розкритикувало цей крок, заявивши, що він був мотивований політикою, а не фактами, і підірве довіру до бізнес-середовища Великобританії. Незважаючи на це, пан Дауден підкреслив, що він не радив би громадськості не користуватися TikTok, а натомість закликав людей розглянути політику щодо даних кожної соціальної мережі, перш ніж завантажувати та використовувати їх.

Прем'єр-міністр Ріші Сунак зіткнувся з тиском з боку високопоставлених членів парламенту, які вимагали від нього наслідувати приклад США та Європейського Союзу і заборонити цей додаток для обміну відео з офіційних урядових пристроїв. Однак урядові відомства та окремі міністри сприйняли TikTok як спосіб достукатися до молодої аудиторії. За останні роки популярність додатку стрімко зросла, його завантажили 3,5 мільярда користувачів по всьому світу.

Успіх TikTok пояснюється простотою використання, що дозволяє користувачам записувати короткі відео з музикою та веселими фільтрами. Алгоритм додатку підбирає відео, які подобаються конкретним користувачам, збираючи багато інформації про них, включаючи їхній вік, місцезнаходження, пристрій і навіть ритм набору тексту. Материнська компанія TikTok, ByteDance, зіткнулася зі звинуваченнями у впливі Пекіна, тоді як американські сайти соціальних мереж також збирають дані користувачів.

Немає коментарів