Реклама

Breaking News

Пентагон оголосив про прискорення поставок танків "Абрамс" в Україну

 


У вівторок Пентагон заявив, що відправить танки M1 Abrams в Україну до осені, після того, як раніше заявляв, що на закупівлю цього потужного озброєння і доставку його на поле бою може знадобитися рік або два.

За словами офіційних осіб, новий план передбачає відновлення корпусів танків, які вже є в арсеналі США. Президент Байден, під посиленим тиском з боку українських чиновників, погодився в січні надати 31 танк M1 в рамках довгострокової домовленості, яка надала німецьким лідерам політичне прикриття, щоб вони могли схвалити негайне надання бойових танків Leopard.

Бригадний генерал Патрік Райдер, речник Пентагону, заявив, що коли Сполучені Штати пообіцяли надати Україні "Абрамс", то мали намір надати його більш досконалий варіант - M1A2. Але, за його словами, офіційні особи продовжили "вивчати варіанти якнайшвидшого постачання бронетехніки" і зупинилися на переобладнанні старих варіантів М1А1, що дозволило б прискорити постачання. Він не уточнив, звідки в американському арсеналі знайшлися ці корпуси.

"Йдеться про те, щоб якомога швидше передати цей важливий бойовий потенціал в руки українців", - сказав Райдер журналістам під час прес-конференції.

Обидві версії танка мають 120-мм гармату і кулемети, в той час як M1A2, як правило, також включає цифрове управління, поліпшені датчики і тепловізор для командира танка.

У вівторок Райдер відмовився уточнити, де саме відбуватиметься модернізація, але офіційні особи, знайомі з роботою, повідомили, що вона буде проводитись на державному підприємстві в Лаймі, штат Огайо. General Dynamics Land Systems управляє цим заводом, єдиним американським заводом з виробництва танків.


Немає коментарів